Hello2happiness.com

tisdag 7 mars 2017

Dagispojke och napolitanska köttbullar

Hejhej!

Första jobbdagen och dagisdagen efter 1, 5 vecka sportlov. Tim (1 år 4 månader) började dagis 2 dgr/vecka i mitten av januari så det är fortfarande ganska nytt. Så det är lite tårar vid lämning vilket skär i mammahjärtat men jag kopplar bort det väldigt bra faktiskt när jag är i jobb. Beror nog på att jag är barnträdgårdslärare och har sett denna gråt vid avsked av föräldrar så pass många gånger och vet hur fort det går över :)


Stilig dagispojke i ny dräkt han fick av mormor i helgen! Vår lilla underbaring. Så härlig ålder trots att det är intensivt och man blir gråhårig i förtid...´;)

Nu till lite italiensk mat. Detta åt vi till fredagsmiddag för 2 veckor sen. Såå goda köttbullar med parmesanost och persilja!!! Och med tomatsåsen och pastan till, yummie! En god smakrik variation de klassiska köttbullarna med gräddsås och potatismos. Receptet är Paolo Robertos.

 

Paolos napolitanska köttbullar 
 
Tomatsås

370 g passerade tomater
370 g krossade tomater
3 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl matlagningsvin, rött
0,5 tsk torkad basilika
1 krm strösocker (jag tog kokossocker)
1 tsk salt

Köttbullar

500 g nötfärs
1 dl ströbröd (jag tog havregryn istället)
0,5 msk vatten
2 st ägg
1 dl parmesanost
3 msk färsk persilja
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
olja att steka i

Tillbehör

Pasta
Parmesanost
Färsk persilja


 1. Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt skalad, lätt krossad vitlök och lökhalvor med snittsidan nedåt. Fräs långsamt i 3–4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt först vin och låt puttra i någon minut, blanda sedan i tomater, basilika, socker och salt. Smaka av och låt tomatsåsen koka under tiden som köttbullarna tillreds.

2. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull.

3. Häll ströbröd/havregryn i en skål, skeda över lite vatten och rör om. Lägg i nötfärs, ägg, färskriven parmesanost, finhackad persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Rör samman allt och forma sedan färsen till stora köttbullar.

4. Stek köttbullar i olja.

5. Lägg ner pastan i det kokande pastavattnet. Koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

6. Ta upp lök och vitlök ur tomatsåsen. Lägg försiktigt ner köttbullarna och låt dem puttra i såsen, ca 5 minuter.

Servera pastan. Ös tomatsås över portionerna, strö över finhackad persilja, toppa med några köttbullar och lite grovriven parmesanost.

Testa nu detta!!! :) 

Nu ska jag kika klart på Parneviks, det är det enda tv-programmet jag verkligen vill se just nu. Dom e så härliga! Sen blir det väl sovdax småningom, väckning 6 imorgon, jobb igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar